Entertainment

Viisi syytä, miksi loma on hyvä mielenterveydellesi

Posted On
Posted By ruqph

monille meistä, loma on aika potkaista takaisin ja ladata akkujamme. Mutta voiko loma olla myös hyvä mielenterveydellemme? Joidenkin asiantuntijoiden mukaan vastaus on kyllä. American Psychological Associationin tutkimuksessa havaittiin, että lomapäivinä ottivat ihmiset ilmoittivat paljon todennäköisemmin olevansa tyytyväisiä työhönsä ja todennäköisemmin kokevan palamisen. Muut tutkimukset ovat osoittaneet, että lomat voivat auttaa minimoimaan ahdistustasot ja parantamaan yleistä hyvinvointia. Onko sinulla vaikeuksia lomasi tarjoamisessa? Kokeile lainojen käyttämistä lomalle kaiken ennakkomaksujen kirjaamiseksi ja maksa se ajan myötä.

Kuva: Astrid Westvang CC BY-NC-ND 2.0

Joten jos sinusta tuntuu haihtuneelta, loma saattaa olla vain mitä lääkäri määräsi. Tietenkin on tärkeää valita sinulle ihanteellinen loma. Joillekin ihmisille hiljainen rantaloma on paras tapa rentoutua, kun taas toiset saattavat pitää paljon aktiivisemmasta lomasta, kuten vaellus tai hiihto. Kumpi loma valitset, ratkaisevan tärkeä asia on viedä jonkin aikaa itsellesi ja ladata paristot.

Muita artikkeleita, joita voit lukea:

Matkan terveyssuositukset – ripulin ja kuivumisen huolehtiminen tiellä!

4 tapaa lyödä tylsää matkustamisen aikana

Hiustenhoitoideoita matkustamisen aikana – kuinka pitää hiuksesi terveinä

Viisi parasta viiniä makua matkustettaessa

Matkailuideo 101: ESIM: n käyttämällä matkustamisen fantastiset edut

Tässä on 5 syytä, miksi sinun on otettava loma:

1. GeAwaways auttaa sinua potkaisemaan ja stressiä

2. Lomat voivat auttaa sinua palauttamaan kehosi kellosi ja parantamaan unta

3. Lomat voivat parantaa mielialaa ja parantaa henkistä tilaa

4. Lomat voivat lisätä luovuutta ja tuottavuutta

5. Lomat voivat minimoida palamisen ja sairauden riskin

Erot Yhdysvaltojen ja muun maailman välillä, jotka liittyvät lomiin

Lomakulttuurin välillä on paljon eroja Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa. Yhdessä loma -aika on paljon rajallisempi Yhdysvalloissa. Taloudellisen tiimityön ja kehitysjärjestön mukaan keskimääräinen amerikkalainen työntekijä saa vain 10 lomapäivää vuodessa verrattuna 28 päivän keskiarvoon.

Tämä johtuu osittain siitä, että loma -aikaa ei vaadita laillisesti Yhdysvalloissa, eikä työnantajien ole vaadita tarjoamaan palkallisia lomapäiviä. Sitä vastoin monissa muissa kehittyneissä maissa on lakeja, jotka määrätään sekä palkattuja lomapäiviä että palkallisia lomia. Seurauksena on, että muiden maiden työntekijät voivat ottaa paljon enemmän pidennettyjä lomia ilman, että heidän on huolehdittava siitä, että käytti kaikkia lomapäiviä.

Kuva: Justin Burger CC BY-NC-ND 2.0
Tämä ero voidaan jäljittää kahden kulttuurin erilaiseen työhistoriaan ja vapaa -aikaan. Yhdysvalloissa työ on aina ollut keskeinen osa identiteettiä, kun taas Euroopassa vapaa -ajan on aina pidetty tärkeänä osana elämää. Seurauksena on, että amerikkalaisilla on taipumus pitää lomaa ajankohtana kokonaan irrottaa työstä, kun taas eurooppalaiset näkevät sen mahdollisuutena potkaista takaisin ja ladata.

Toinen ero lomakulttuurin välillä Yhdysvalloissa ja muualla kuin loma -aika käytetään. Yhdysvalloissa on yleistä, että työntekijät käyttävät loma -aikaa lyhyisiin matkoihin tai vapaa -ajan aktiviteetteihin, kuten golfiin tai rannalle menemiseen. Sitä vastoin muiden maiden työntekijät käyttävät paljon todennäköisemmin loma -aikaa pidempien matkoille tai vapaaehtoistyöhön ja muihin toimintoihin, jotka tarjoavat tarkoituksen tunteen. Tämä ero voi johtua työ- ja perhe-elämän tasapainon kulttuurin normeista.

Related Post

leave a Comment