Tarvitsetko retki -oppaan Pompeissa?

Posted On
Posted By ruqph

Pompeii oli kuolemaansa asti 79AD, Pompeii oli rikas kukoistava kaupunki. Kävely leveiden tapojensa keskuudessa ja tutkia sen runsaita huviloita, kauppoja ja valtavaa hautausmaa, Pompein varallisuus ja vauraus on selkeä nähdä jopa nyt. Mutta tarvitsetko retki -oppaan nähdäksesi Pompeiin?

Mikään ei ole yhtä maagista kuin Pompein kaduilla käveleminen muinaisten kansojen jalanjälkiä, jotka kerran kulkevat samoja polkuja ja kutsuivat Pompeii -kotiin.

Ajattelemaan, että tämä suuri kaupunki – ja Pompeiista on edelleen yli kolmasosa, jota he eivät vieläkään ole kaivanneet – makaa piilotettu lähes 1 700 vuotta satuttaa päätäsi. Vesuvius -vuoren tulivuorenpurkausten sarja peitti Pompeiin ja lähellä olevia kaupunkeja 6 metriä (20 jalkaa) laavaa ja tuhkaa. Vasta vuonna 1748 kukaan henkilö tiesi sen olevan siellä.

Melkein 2000 vuotta katastrofin jälkeen voimme nähdä tarkalleen, kuinka Pompein ihmiset olisivat eläneet. Säilytetty yksityiskohta on melko uskomaton. Kaikki – frescosista seinistä ruokaan pöydissä – on edelleen täällä.

Mutta viime kädessä ihmettelet:

Tarvitsetko oppaan nähdäksesi Pompeiin?

Lyhyt vastaus: Ei, et.

Voit helposti tutustua Pompeiin omilla karttoilla, jotka toimitetaan lipputoimistossa ja puhelimellasi. Ja sivuston ympärillä on paljon merkkejä, jotka kertovat sinulle kaupungista.

Lisäksi, kun näet ryhmän seuraamassa retki -opasta, huomaat, että et todellakaan halua olla osa sitä. Oppaat ovat ylikuormitettuja eivätkä ole hienoja suhteissa, kadut ovat usein kapeat ja ryhmät ovat tiellä. Ja paljon kaikkia, et saa tutkia omalla nopeudella.

Myös vapauden puute, jopa yksityisillä retkillä, on taipumus edistää, vakaumuksemme näkemämme oppaissa (jotkut niistä näyttivät paljon enemmän kuin kadun huijarit kuin ammatilliset oppaat) ja siihen liittyvät kustannukset (yksityiset retket voivat olla noin 300 euroa), On vaikea rationalisoida, että se ei mene yksin.

Tässä on pieni katkelma siitä, mitä näimme viimeksi Pompeissa – kaikki ilman retken opasta:

Napsauta tätä nähdäksesi videon Pompeista YouTubessa.

Pidempi vastaus: Ehkä teet!

Yksi asia, joka on välttämätöntä muistaa, on, että Pompeii oli kaupunki vuonna 79AD ja se on edelleen kaupunki nyt. Se on iso, joten älä tule Pompeiin ajattelemaan, että näet kaiken. Olet pettynyt ja uupunut.

Olemme olleet Pompeiissa pari kertaa nyt eikä koskaan oppaan kanssa. Joka kerta olemme nähneet uusia asioita ja todella nauttinut tutkia omaa esityslistallamme.

Olemme myös aina viettäneet siellä paljon kauemmin kuin odotimme, mikä voi olla oire siitä, että meillä ei ole opasta kanssamme. Joten jos sinut työnnetään aikaa, opas näyttää sinulle paljon pääkohokohtia paljon tehokkaammin.

Vaihtoehdot Pompeiin ohjaamiselle

Kuten sanoin, meillä ei ole koskaan ollut opasta, joka vie meidät Pompeiin ympäri, ja ollakseni vilpitön, en usko, että olemme menettäneet paljon. Tietysti on aina paljon enemmän opittavaa paikoista, kuten Pompeii ja Professional -oppaat, on pääsy näihin tietoihin. Lisäksi rekisteröidyt retki -oppaat ovat pääsy Pompein rajoitetuille alueille.

On kuitenkin muutamia asioita, jotka estävät meitä aina, kun ajattelemme opastettua retkiä kuitenkin:

Kuunnelkaa

Toinen lippupöydällä käytetty vaihtoehto on Pompeiin ääniretki. Tämä osoittaa, että voit silti tutkia raunioita itse, mutta kun löydät kiertueen symbolin, voit kuunnella nauhoitusta.

Audioguides on saatavana sivustolla ja ne ovat 8 euroa aikuisille – lapset ja ryhmät saavat alennuksen.

Pääsy Internetiin

Tämä saattaa tuntua hiukan kyyniseltä, mutta jos näen jotain, josta haluan tietää paljon enemmän, kun tutkin Pompeiia, voin vain etsiä sen puhelimelta. Pompeiin virallisella verkkosivustolla – pompeiisites.org – on interaktiivinen kartta, joka kertoo sinulle monista pilaantuneen kaupungin ominaisuuksista.

Mutta jopa Google Mapsissa on tietoa monista arkeologisista ominaisuuksista täällä.

Paljon tietoa on jo saatavilla

Lipputoimistossa on runsaasti tietoa opaskirjoissa ja karttoissa ja itse kaupungin merkkeissä. Plus – kuten olen huomauttanut – kaikki verkossa käytettävissä olevat tiedot osoittavat, että olemme erittäin haluttomia kuluttamaan oppaaseen.

Salakuuntelu!

Todella suosituille biteille, kuten bordelli, ohjatut ryhmät vievät paljon tilaa, ja oppaiden on puhuttava melko äänekkäästi. Ne voivat myös olla erittäin töykeitä, huutaen ihmisiä, jotka eivät ole ryhmässä päästäkseen tieltä.

Jos olet lähellä ja kuulet mitä sanotaan, saat pienen ilmaisen kiertueen.

Se ei ehkä ole eettinen, mutta jos olet läheisyydessä ja opas puhuu, mitä sinun on tarkoitus tehdä? Laita sormesi korviin? En sano, että tunnista koko kiertueen, mutta kuunteleminen vähän, kun ohitat, ei satuta.

Kuten monissa päätöksissä, joita teet matkustaessasi, tämä on tasapainottava teko. Ja myös paljon tutkimukseen ja valmisteluun. Tietäen vähän Pompeista ennen saapumistasi auttaa aina.

Katso HoW päästäksesi Pompeiin Amalfin rannikolta ilman autoa tai – pidemmän matkan – Pompeii -matkasuunnitelma on täällä.

Ja napsauta tätä paljon enemmän matkaoppaistamme Italiassa.

Onko sinulla ollut Pompeii -retkiä? Millaista se oli? Valitsetko yleensä opastettua retkivaihtoehtoa vai oletko paljon enemmän yksinäistä susi -tutkijaa? Kerro meille kommenteissa!

leave a Comment