Kysy Kate: Kuinka pääset läpi puhumattakaan englantia?

Posted On
Posted By ruqph

Seikkailunhaluinen Kate koostuu tytäryhtiölinkeistä. Jos teet ostoksen näiden linkkien kautta, ansaitsen palkkion ilman lisäkustannuksia sinulle. Kiitos!

Jaa Twitterissä
Jaa Facebookissa
Jaa Pinterestissä
Jaa sähköpostitse

Kun olet äidinkielenään puhuja, maailma on osterisi. Mutta mitä tapahtuu, kun ihmiset eivät voi puhua kieltäsi?

Hei Kate,

Nähdessään, että olet käynyt niin monissa paikoissa, etkä epäilemättä tiedä jokaista kieltä, kuinka mukava matkustat näihin paikkoihin? Opitteko vain joitain tarvittavia lauseita ja sanoja? Kuinka olet iloinen kokemuksesta?

Me todella osuimme arpajaisiin, kun se liittyy äidinkielenään puhujiin. Englanti on matkailumaailman kieli ja kieli. Monissa vierailemasi paikoissa, jotka on varustettu länsimaiseen matkailuun, huomaat, että monet ihmiset puhuvat ainakin vähän englantia, melkein kaikkien nuorten kanssa.

Ensinnäkin monet maailmaa puhuu englantia: Tietenkin Yhdistynyt kuningaskunta, Irlanti, Australia, Uusi -Seelanti, Etelä -Afrikka, Yhdysvallat ja Kanada kuuluvat tähän luokkaan. Mutta tiesitkö, että englanti on myös kansallinen kieli, kuten Belize, Filippiinit, Intia ja monet Afrikan ja Karibian maat? (Katso koko luettelo täältä.)

Lisäksi monet ihmiset puhuvat englantia Skandinaviassa ja Kaakkois -Aasiassa sijaitsevalla Backpacker -polulla. Monissa Euroopassa ja suuressa osassa Lähi -idästä löydät aina englanninkielisen puhujan ryhmästä.

Useiden vuosien matkan aikana minulla on ollut hyvin vähän ongelmia kommunikoinnissa kielellä, jonka ymmärrän. Minulla on etu, koska puhun ranskaa hyvin, ja puhun myös vähän italiaa ja espanjaa. Se kattaa melko vähän maailmaa.

Mutta riippumatta siitä, mihin menen, otan muutaman hyödyllisen sanan riippumatta siitä, missä olin: Mai Yao, Ka on kohtelias tapa sanoa “ei, kiitos” thaimaalaisessa; Vaikka GA osoittaa, että kana ja Heo osoittaa sianlihaa vietnamilaisella. Salam Alaykum on universaali tervehdys arabialaisessa maailmassa, kun taas Grüß sai teoksia Baijerille, Itävalle, Liechtensteinille ja Sveitsin Saksalle.

Ainoat paikat, joissa minulla on ollut suuria viestintäongelmia? Buenos Aires (vaikka monet ihmiset puhuvat englantia ja puhun joitain espanjaa, monet eivät puhuneet englantia ja argentiinalainen aksentti oli minulle erittäin vaikea ymmärtää) ja pienet kylät Laosin Bolaven -tasangolla, missä ainoat ihmiset Kuka puhui englantia, oli kolme pientä lasta, jotka tapasin.

Ystäväni ovat kamppailleet kommunikoinnissa esimerkiksi Kiinassa, Itä-Euroopassa, Venäjällä, Latinalaisen Amerikan, Japanin, pienempien kilpailijoiden osissa (missä ihmiset putoavat itseään auttamaan sinua, vaikka he eivät voi puhua kieltä!), Ja muut Osa maailmaa, jotka ovat joko paljon maaseudun tai vähemmän turisteja.

Joten mitä teet, kun kukaan ei puhu englantia? Käytä kehon kieltä. Kirjoita asiat muistiin. Pidä sormet numeroita. Nyökkää ja hymyile.

Pääsy toiseen maahan

Ennen saapumista maahan, jossa et puhu paikallista kieltä, suosittelen seuraavien sanojen oppimista: Hei. Kiitos. Hyvästi. Herkullinen. Kuinka paljon tämä maksaa? Puhutko englantia? Paikallisen kielen perussanojen puhuminen on tapa osoittaa kunnioitusta, ja monet ihmiset arvostavat ponnistelujasi.

Sen lisäksi suosittelen hankkimaan kaksi asiaa:

1) Älypuhelimesi fraasikirja tai käännössovellus. Suosittelen sovelluksen hankkimista Phrasebookin yli, koska se ei vie tilaa laukussa ja maksaa sinulle paljon enemmän kuin muutama dollaria. Eri sovellukset ovat parempia eri kielille, samoin kuin tutkimuksesi.

2) Sanaton sanakirja. Tämä on täynnä kuvia, joihin voit osoittaa – esimerkiksi jos olet myymälässä Kiinassa ja sinun on saatava hammasharja, voit osoittaa hammasharjan kuvaan. Tämä on se, joka minulla on.

Ja vaikka löydät nolla englanninkielisiä puhujia, se ei tarkoita, että olet kadonnut kokonaan.

Pian saapuessani Firenzeen, päädyin viettämään iltapäivän kahden nuoren kreikkalaisen ihmisen kanssa – yksi puhui vähän englantia ja vähän italialaista, joista yksi ei puhu englantia tai italiaa. Olin kaksi viikkoa lukukauden aikana ulkomaille ja puhuin tuskin italialaista ja nollakreikkaa. Mutta meillä oli hauskaa yrittää kommunikoida, nauraa, piirtää ja ravistaa päätämme kaiken absurdin suhteen.

Älä ole huolissasi siitä, ettet pysty puhumaan paikallista kieltä. Voit kiertää ympäri maailmaa hienosti.

Hanki sähköpostipäivitykset Kateverilta kaipaa viestiä. Peruuta tilaus milloin tahansa!

etunimi etunimi
Viimeinen Namelast -nimi
Sähköpostisi sähköposti
Lähetä

Jaa Twitterissä
Jaa Facebookissa
Snull

leave a Comment